Your delivery experts

E-shopper barometer 2016

DPDgroup schijnt licht op het Belgisch en Europees online shoppinggedrag

 

Met de resultaten van het Europese onderzoek geeft DPDgroup via een nieuwe E-Shopper Barometer inzicht in de snel veranderende online shoppingwereld. Op Europees vlak worden 3 belangrijke trends geïdentificeerd: consumenten wijzigen hun betaalwijze voor online aankopen, vertrouwen is cruciaal bij e-commerce en grenzen vervagen omdat e-shoppers op zoek zijn naar koopjes.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Kantar TNS. In 21 verschillende landen werden 23.450 personen online geïnterviewd. In België werden 1.000 personen bevraagd over hun online shopping gewoontes. Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 19 september en 7 oktober 2016.

 

“Als webshop zit u goed in België. België heeft de laatste jaren een sprong voorwaarts gemaakt. De hoge internetpenetratie, het eerder lage aantal online shoppers (tegenover Europese gemiddelde) en het karakter van de Belg als betrouwbare e-shopper voorspelt dat we nog veel internetgebruikers zullen omzetten naar e-shoppers. Wij zijn klaar om onze rol als betrouwbare cross border pakketleverancier op te nemen om de Belgische e-commerce verder te laten groeien en e-tailers te ondersteunen bij de flexibiliteit en betrouwbaarheid die online shoppers op logistiek vlak verwachten,” aldus Silvio Mestdagh, CEO DPD België."

 

  • Persbericht E-shopper barometer (383,33 kB)
  • Persbericht - Levering en retourzendingen (366,40 kB)
  • DPD Belgisch rapport (63,86 kB)

Vijf online trends op vlak van onlineshopping

De infografieken

 

Volledig rapport

  • Full report e-shopper barometer Belgium (1,14 MB)
  • Full report e-shopper barometer Europe (4,41 MB)