Your delivery experts

E-shopper barometer 2017

DPDgroup onthult het online shoppinggedrag in Europa

DPDgroup schijnt voor de tweede maal licht op het snel veranderende e-commerce landschap in Europa en onthult de resultaten van de E-shopper barometer. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Kantar TNS tussen 1 juni en 3 juli 2017 in 22 verschillende landen.*

---“Uit de resultaten van het onderzoeksrapport dit jaar blijkt overduidelijk het potentieel van crossborder shopping. Wie online cross-border aankopen wil bevorderen, moet optimaal inspelen op de lokale gewoonten en vereisten van elke markt en rekening houden met de specifieke behoeften van de online shoppers. Dit is voor de Belgische ondernemer zeker een interessante uitdaging, gezien het groot aandeel aan grensoverschrijdende business. DPD, als cross-border specialist, draagt hier graag een steentje aan bij. Platformen die aangepast zijn aan mobiele apparaten zullen m-commerce verder ondersteunen. En ‘last but not least’: zorg ervoor dat de allereerste online aankoopervaring onberispelijk verloopt, waardoor nieuwe bezoekers van een e-shop op termijn loyale klanten worden. Onze klantgerichte services zoals Predict ondersteunen de e-tailer maximaal in dit verhaal, ” legt Silvio Mestdagh, CEO bij DPD Belux, uit.---

Silvio Mestdagh, CEO DPD Belux.

 

NIEUW! 

E-shopper barometer vergelijkingstool: geeft u de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in het e-commerce gedrag van specifieke landen.

 

Trends

  1. Hoewel thuislevering nog steeds de meest favoriete afleverlocatie is, stijgt de interesse voor alternatieve afleverlocaties zoals parcelshops, retailer stores en lockers. 
  2. Online aankopen worden meer en meer uitgevoerd via smartphones, vooral bij heavy buyers en millennials (55%).
  3. Cross-border e-shopping groeit enorm. Vooral aankopen uit China zijn populair. Toch is er nog ruimte voor groei; een derde van alle e-shoppers is momenteel bereid om aankopen in het buitenland te doen.
  4. Levering- en betaalvoorkeuren verschillen sterk per land. Om aan de verwachtingen van klanten te voldoen en de e-commerceactiviteiten verder uit te bouwen, moeten e-tailers lokaal denken om zo alle mogelijkheden te maximaliseren.
  5. Het overgrote deel van e-shoppers beoordeelt hun meest recente online aankoopervaring als ‘zeer positief’ en ‘eenvoudig'.

 

Downloads

  • Country sheet Europe (193,89 kB)
  • DPDgroup - de online shoppinggewoontes van de Europeanen (438,83 kB)
  • DPDgroup présente les dernières habitudes d’achat en ligne des européens (402,49 kB)
  • E-commerce België: zijn we klaar voor de mobile shift? (460,27 kB)
  • Full report Europe (4,87 MB)

 

Infographics

 

 

 
   

 

 

Bent u op zoek naar het online shoppinggedrag van een specifiek land? Aarzel niet om ons te contacteren.

Meer informatie

 

* Het onderzoek werd uitgevoerd door Kantar TNS tussen 1 juni en 3 juli 2017. In 21 Europese landen (Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Estland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk) en Rusland werden 24.871 personen online geïnterviewd. Alle respondenten waren 18 jaar of ouder. Ze bestelden en ontvingen minstens één online bestelling van goederen sinds januari 2017.