Your delivery experts

Verzendgids. Veilig verpakt, snel geleverd.

Wij zorgen ervoor dat uw goederen de geadresseerde op een betrouwbare en snelle manier bereiken. Het enige wat u hoeft te doen, wordt hieronder aangegeven.

1. Het verzendlabel aanbrengen
Breng alle van toepassing zijnde stickers (het verzendlabel, jouw eigen adressticker) en het servicelabel (indien van toepassing) aan op de bovenzijde (het grootste oppervlak) van het pakket.
Plak de stickers zo dicht mogelijk bij elkaar, zonder dat ze elkaar overlappen.
Zorg ervoor dat het verzendlabel niet wordt bedekt door verpakkingstouw of markeringen.

2. Ontvangersadres
Let erop dat het pakket is voorzien van een duidelijk leesbaar en correct ontvangersadres.
Bij nationale en internationale Express-service pakketten wordt u verzocht behalve het adres van de ontvanger ook het telefoonnummer toe te voegen.

3. Verpakking in het algemeen
Het is belangrijk dat de verpakking geschikt is voor het gewicht van de inhoud, zodat deze jouw goederen kan beschermen tijdens het transport. De verpakking moet geschikt zijn voor automatische sorteermachines. Samengebonden (bundel) pakketten worden niet geaccepteerd.

4. Folie
Zorg er bij gebruik van krimpfolie voor dat het folie boven op het verzendlabel glad is en niet bedrukt is. Om ervoor te zorgen dat de labels in het gehele systeem van DPD goed leesbaar zijn, verzoeken wij u om het folie eerst door ons te laten testen voordat het voor de eerste keer wordt gebruikt. Dan weet u zeker dat niets een snel vervoer in de weg staat. Neem voor hulp contact op met uw DPD depot.

5. Internationale zendingen
Wij sturen jou graag kosteloos verzendenveloppen voor uw douane- en verzenddocumenten.

6. Maximaal gewicht en maximale afmetingen
Om een optimale verzending van uw pakket binnen het systeem van DPD te waarborgen, moet u rekening houden met een aantal beperkingen. Naast het maximale gewicht van 31,5 kilo is de totale omvang van belang. De totale omvang ([hoogte + breedte] x 2 + lengte) van het te verzenden pakket mag niet meer dan drie meter zijn.

Omtrek: (2x breedte + 2x hoogte) + lengte
Totale omvang = lengte + langste zijde
Maximale totale omvang = 3 meter
Maximale lengte = 1,75 meter