Your delivery experts

DPD Pulse E-newsletter juli 2016

De zomervakantie is goed en wel ingezet. Laat ook u binnenkort wat stoom af, maar niet zonder eerst nog alle zeilen bij te zetten? Dan zet DPD u graag op weg om de vakantiepiek te overwinnen. Ook voor de thuisblijvers staan we in juli en augustus paraat. Met betrouwbare en snelle pakketleveringen, maar ook met advies.

Voortaan brengen we u via deze e-newsletter op de hoogte van serviceverbeteringen, nieuwe producten, interne ontwikkelingen, lopende projecten of interessante opportuniteiten. Veel leesplezier!

Ontmoet DPD op Logistics & Distribution

 

Op 21 en 22 september tekent DPD in Brussels Expo present op Logistics & Distribution, dé vakbeurs voor professionals uit de logistieke en distributiesector. E-commerce logistics wordt het hoofdthema van deze editie. Een uitstekende gelegenheid dus om onze oplossingen voor het snel en efficiënt versturen van pakketten in de kijker te zetten.

Wilt u er graag bij zijn? Schrijf dan hier in

 

Focus op crossborderoplossingen

 

De focus op onze beursstand komt te liggen op onze knowhow en expertise om pakketzendingen over de grenzen heen te versturen. U verneemt er alles over onze Pickup parcelshops, onze snelle levertermijnen, het DPD pakketbezorgingsnetwerk en onze track & trace-, IT- en retouroplossingen. Op de beurs leggen we bovendien met een uniek virtual reality-filmpje het traject van een pakket haarfijn uit en bieden we u een hapje en een drankje aan. Redenen genoeg dus om te komen bijpraten.

 

Lezing door Koen Verlaenen

 

Onze expertise delen we niet enkel op de stand, maar ook tijdens de e-commerce logistics conferentie tijdens de beurs op donderdag 22 september. Solutions Sales Manager DPD Belux Koen Verlaenen toont er aan de hand van een aantal case studies hoe we antwoorden bieden op ‘last-mile delivery’-uitdagingen voor crossborderzendingen. En uiteraard richt hij de spots ook even op onze nieuwste last-mile solutions.

Pickup netwerk uitgebreid naar Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje en Portugal

 

E-commerce zit in Europa volop in de lift. Op die tendens speelt ons DPD Pickup netwerk maar al te graag in. Met onze Pickup parcelshops in de hoofdrol. Zij maken de efficiënte levering van online bestelde producten mogelijk. Snel, betrouwbaar en over de grenzen heen. In steeds meer landen. Onlangs nog sloten we het Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje en Portugal aan op het DPD Pickup netwerk.

 

Snel en voordelig naar het Verenigd Koninkrijk

 

Het Verenigd Koninkrijk is een mature e-commercemarkt die nog steeds groeit. In 2015 met 11%, tot 157 miljard euro. Vandaag koopt al 20% van de Britten online met hun mobiel toestel. Dat percentage zal de komende jaren alleen maar verder klimmen. Nu het VK is aangesloten op het DPD Pickup netwerk, kunt u uw zendingen bovendien in maar liefst 2500 ophaalpunten laten aankomen. Onze Pickup parcelshops worden zo ongetwijfeld uw trouwe bondgenoot voor uw leveringen en retours.

 

Vlotte ophaling in Portugal en Spanje

 

Ook het Iberisch Schiereiland brengen we sinds kort dichterbij. Via ons eigen DPD-netwerk vertrekken onlinebestellingen rechtstreeks naar de Pickup parcelshops in Spanje en Portugal. Zo krijgen ook consumenten en bedrijven uit pakweg Barcelona, Madrid en Lissabon vlotter toegang tot uw producten. Op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier. De 850 Spaanse en 500 Portugese ophaallocaties zijn immers ook vaak na de kantooruren of op zaterdag en zondag open.

 

Finland volgt Scandinavische online trend

 

Met het hoogste percentage onlineshoppers van Europa doet e-commerce het duidelijk goed in Scandinavië. Ook in Finland. Nadat we eerder dit jaar al Zweden en Denemarken aan ons DPD Pickup netwerk toevoegden, is het nu de beurt aan het land van de duizend meren. De samenwerking met PostNord levert ons in een klap 1150 ophaalpunten op. Aangevuld met DPD Tracking en een sms of e-mail voor de ontvanger bij aankomst van zijn pakket in Finland, krijgt uw slagkracht in deze sterke e-commerceregio dus een stevige boost.

 

 

Uw voordeel

 

Voor uw zendingen naar al deze bestemmingen levert de uitbreiding van het DPD Pickup netwerk u een aantal onmiskenbare troeven op:

  • Snelle en betrouwbare levering in het DPD Pickup network
  • Gunstige openingsuren en goede bereikbaarheid van onze Pickup parcelshops
  • Makkelijk te integreren of activeren in uw website via onze kant-en-klare plug-ins
  • Berichtgeving aan consument na aankomst in ophaalpunt
  • Eenvoudig retourproces

 

Newpharma zag in 2008 het levenslicht als eerste onlineapotheek in België. Vandaag worden de 30.000 producten uit het gamma geleverd bij 750.000 klanten in 12 Europese landen. DPD draagt meer dan zijn steentje bij aan dat verzendproces.

 

 

E-commerce uitdagingen

 

“Producten online aanbieden is één, ze ook snel, zonder beschadiging en aan een aantrekkelijke prijs tot bij de klanten krijgen is twee. Bovendien willen we dat de consument te allen tijde kan volgen waar zijn zending zich bevindt.” Met die vraag trok Newpharma in 2008 naar DPD. Ze kregen er het antwoord dat ze verwachtten en acht jaar later houdt de logistieke samenwerking nog steeds stand. Meer zelfs, ondertussen worden elke maand tienduizenden pakketten verstuurd naar twaalf Europese landen.

 

Snelheid dankzij dicht netwerk

 

“Door verschillende promoties en kortingen doorheen het jaar kan het aantal zendingen sterk variëren”, luidt het bij Newpharma. “Piekmomenten vangt DPD echter probleemloos op. Het typeert hen echt wel, die flexibiliteit. Ook inzake het moment waarop onze zendingen moeten worden opgehaald. Doorgaans is dat ’s avonds. Handig daarbij is dat al onze pakketten in het centrale verwerkingsdepot in Luik door DPD kunnen worden opgepikt. Zo sparen we tijd.” DPD speelt ook flexibel in op de wensen van Newpharma. Dat bleek al in 2008, toen Newpharma voor het eerst naar DPD stapte. “We hebben DPD er toen mee van overtuigd om ook op b2c-leveringen aan huis in te zetten. Later breidden we, dankzij de expertise van DPD, onze dienstverlening uit naar de buurlanden en een groot deel van West-Europa. En sinds november 2014 kunnen onze klanten hun zendingen ook ophalen in een van de 25.000 Pickup parcelshops in Europa.”

 

Flexibiliteit dankzij Predict service

 

Vaak kunnen geneesmiddelen niet op zich laten wachten. De 24-uursleveringen en het uitgebreide Europese netwerk van DPD bieden in dat geval de oplossing. Maar zelfs dan willen veel consumenten kunnen volgen wanneer hun pakket exact wordt geleverd. “Dat kan zeer eenvoudig online”, legt Mike Vandenhooft, managing partner van Newpharma uit. “Alle te versturen pakketten worden individueel gescand. Hun trackingcode wordt bezorgd aan de klant, die hierna online zijn zending kan opvolgen. Ook onze customer support krijgt die code en kan de klant info geven over de status van zijn pakket. Bovendien biedt DPD onze klant veel flexibiliteit via de Predict service. Die geeft het voorziene levermoment door per e-mail of sms. Komt dat niet uit? Dan plant de klant eenvoudig een nieuwe afspraak in. Op de dag van de levering wordt een nieuwe e-mail of sms gestuurd met het tijdvak waarin de chauffeur langskomt. Tot op één uur nauwkeurig. Dat is niet alleen praktisch, maar ook zeer klantvriendelijk.”

 

Prijs-kwaliteit

Niet onbelangrijk voor een bedrijf dat maandelijks tienduizenden pakketjes moet verwerken, is de prijs-kwaliteitverhouding. En die zit nog goed volgens Newpharma. “Zolang de service op niveau blijft en de tarieven interessant blijven, zien we geen reden om te veranderen van logistieke partner.” Newpharma denkt ook continu na over de optimalisatie van het partnership met DPD. “In Nederland kan bijvoorbeeld al tot middernacht worden besteld en toch de volgende dag worden geleverd. In België hinken we op dat vlak nog achterop, maar samen met DPD hopen we ook die achterstand weg te werken.” 

 

Waarom kiest Newpharma voor DPD?

  • Flexibiliteit qua volumes, moment van ophaling en specifieke behoeftes
  • Levering in 12 Europese landen door een en dezelfde partner
  • Prijs-kwaliteit
  • Levering aan huis en in Pickup parcelshop (in België en Europa)
  • Innovatieve Predict service van DPD

Le Groupe La Poste heeft eind juli de financiële resultaten van de eerste zes maanden van 2016 bekendgemaakt. Om de prestaties van DPD van januari tot juni in te schatten, kijken we vooral naar de cijfers van GeoPost. Dat is de holding company – waarvan DPDgroup het commerciële merk is – die zorgt voor de express en deferred b2c- en b2b-pakketverzendingen van Le Groupe La Poste.

 

Met een omzetgroei van 10,3% tijdens het eerste semester (en een stijging van de operationele winst met 48,1%) scoort GeoPost het best van alle divisies van de groep. Zeker in de Benelux plukken we duidelijk de vruchten van de boomende e-commercesector. Daar klom de operationele omzet zelfs 11,8% hoger. Deze positieve tendens zal zich naar verwachting verderzetten in het tweede semester. Het volledige halfjaarverslag kunt u hier lezen.