21. September 2023 | Press release

DPD alustab Pärnus üleminekut elektrikaubikutele

Logistikaettevõte DPD Eesti asub septembrist Pärnus pakke kohale toimetama elektrikaubikutega. Esimene elektrisõiduk on suvepealinnas juba kasutusel, lähiajal lisandub veel kaks elektrimasinat. Ühe veoringiga tarnib elektrikaubik ligi 200 pakki.

„Sel sügisel lisanduvate elektrikaubikutega vähendame Pärnus pakkide tarnest tingitud CO2 heitmeid lausa 9000 kg võrra aastas ning 2025. aasta lõpuks plaanime Pärnu linna pakivedu korraldada täielikult elektrikaubikutega, et vähendada pakiveost tingitud keskkonnasaastet veelgi,“ rääkis DPD Eesti operatsioonide juht Mehis Aan.

Täna tarnib Pärnus pakke üks DPD elektrikaubik, ent alates oktoobrist lisandub veel kaks masinat. Ühes päevas teeb elektrikaubik Pärnus keskmiselt 50 kilomeetrise veoringi. „Tegelikkuses suudaks elektrikaubik ka kõige külmema ilmaga läbida lausa 100 kilomeetrit ilma, et seda vahepeal laadima peaks. Seega ei ole muret, et kaubik veoringi ajal lisalaadimist vajaks. Ühe veoringiga toimetab elektrikaubik Pärnus kohale 200 pakki,“ selgitas Aan.

Elektrikaubikuid laetakse DPD sorteerimiskeskuste juures. Laadijad on olemas nii Jüris, Tartus, Rakveres, Jõhvis, Viljandis, Pärnus kui ka Kuressaares. Vajaduse korral laetakse kaubikuid ka avalikes elektriautode laadimispunktides, nt kaubanduskeskuste või bensiinijaamade juures.

Lisaks Pärnule plaanib DPD 2025. aasta lõpuks korraldada pakivedu täielikult elektrikaubikutega ka Tallinnas, Tartus, Rakveres, Viljandis ja Jõhvis.

 

DPD Eesti on juhtiv jätkusuutliku pakiveoteenuse ja e-kaubanduse lahenduste pakkuja Eestis ja Euroopas, teenindades Eestis nii era- kui ärikliente ligi 370 kulleri ja 265 sõiduki abil (neist 40 on täiselektrilised kaubikud ja 3 CNG veovahendid). Lisaks annab DPD tööd üle 190 inimesele. Eestis on hetkel 280 DPD pakiautomaati. www.dpd.ee