30. oktoober 2023 | Pressiteade

DPD alustab Narvas üleminekut elektrikaubikutele

Vähendamaks transpordist tekkivat õhusaastet hakkas logistikaettevõte DPD Eesti Narvas pakke kohale toimetama elektrikaubikutega. Hetkel on Narvas kasutusel 3 elektrisõidukit.

„Narva liiklusesse lisanduvate elektrikaubikutega vähendame pakkide tarnest tingitud CO2 heitmeid lausa 30 000 kg võrra aastas. 2025. aasta lõpuks plaanime Narva linna pakivedu korraldada täielikult elektrikaubikutega, et vähendada pakiveost tingitud keskkonnasaastet veelgi,“ rääkis DPD Eesti operatsioonide juht Mehis Aan.

Narvas tarnib pakke kolm DPD elektrikaubikut, mis läbivad ühe päeva jooksul kokku ligi 450 kilomeetrit. „Elektrikaubik suudab oma veoringi läbida ka tõeliste külmakraadidega ilma, et seda vahepeal laadima peaks. Seega ei ole muret, et kaubik vahepeal lisalaadimist vajaks ja mõni klient pakki liiga kaua ootama peaks,“ selgitas Aan.

Elektrikaubikutega jõuavad pakid kullerite abil nii era- ja äriklientideni kui ka pakiautomaatidesse, millest viimaseid on Narva linnas 7. Need asuvad Kangelaste Prisma kaupluses, Kreenholmi Maxima kaupluses, Tiimanni Maxima kaupluses, Pähklimäe Grossi kaupluses ning Astri, Megamarketi ja Fama keskustes.

Narva elektrikaubikuid laetakse Jõhvi sorteerimiskeskuses. Lisaks on laadijad on olemas ka Jüris, Tartus, Rakveres, Viljandis, Pärnus kui ka Kuressaares. Vajaduse korral laetakse kaubikuid ka avalikes elektriautode laadimispunktides, nt kaubanduskeskuste või bensiinijaamade juures.

Lisaks Narvale plaanib DPD 2025. aasta lõpuks korraldada pakivedu täielikult elektrikaubikutega ka Tallinnas, Tartus, Rakveres, Viljandis, Pärnus ja Jõhvis.