20. November 2020 | Press release

Tänane kullerite päev kannab üha suuremat tähtsust

Täna tähistatakse kullerite päeva, et tunnustada töökaid pakivedajaid. Viiruse mõjul kasvanud e-ostlemise maht on muutnud kullerid järjest rohkem meie elu lahutamatuks ning vajalikuks osaks. Igapäevaselt sadade inimestega kohtuvate kulleritega juhtub aga nii mõndagi.

 

„Kui varasematel aastatel oli kullerite päeva eesmärk rohkem tunnustada oma tublisid töötajaid ning avalikkuses seda ametit tutvustada ja väärtustada, siis nüüd ei kahtle ilmselt keegi kullerite vajalikkuses,“ märkis DPD Eesti operatsioonide juht Raivo Kartau. „Tänan ka enda poolt veel kõiki meie töötajaid, kes on sellel aastal eriti kõvasti pingutanud.“

Kartau lausus, et tänu optimeeritud süsteemidele on kullerite liikumisteekonnad väga efektiivsed, mis tähendab, et päeva jooksul jõuab üks kuller järjest rohkemate klientideni. Sellel kevadel õnnestus näiteks ühel DPD kulleril ületada kullerite jaoks müstiline 200 peatuse piir. Ehk siis ühe vahetuse jooksul tegi kuller kokku 200 peatust, et pakk peale võtta või kliendile toimetada. Keskmiselt teeb see toimetuse iga mõne minuti järel.

Kuna DPD kulleritel toimub päevas sadu kohtumisi, siis tuleb kulleritel ette nii mõnigi olukord, mida on hiljem tore meenutada.

Siin on mõned DPD kullerite lõbusad juhtumid:

  • Ilusam tänavanimi. Kuller jõudis postiindeksi järgi õigesse piirkonda ning otsis Vikerkaare tänavat. Lõpuks helistas kuller kliendile, et saada juhiseid. Juhiste peale jõudis viimaks välja hoopis Veskikaare tänavale. Kuller oli erinevast tänavanimest segaduses ning klient vastas selle peale, et on küll õige, talle lihtsalt meeldib Vikerkaare nimi rohkem.

  • Tule välja! Kuller andis enda telefoninumbri ühele ettevõttele, kelle juurest oli tihti vaja korjeid teostada. Sama päeva õhtul helistatigi kullerile, kuid mitte pakkide tõttu, vaid sooviti kutsuda seltskonnaga välja. Kuller küll keeldus, kuid sama sooviga helistati talle veel mitmeid kordi.

  • Naisterahvas roolis. Tihtipeale kliendid imestavad, kui DPD kulleri suur buss nende maja ette sõidab ja nad näevad, et roolis on naisterahvas. Üldiselt ootavad kliendid musklites meesterahvast. Täna töötab DPDs 23 naiskullerite ning näeme, kuidas nad enda tööga teevad silmad ette paljudele meestele.

  • Kulleri kiitus. DPDle tuli kiitus partullpolitseinikult, kes nägi pealt kuidas kuller oli enda igapäevast sõitu tegemas ning nägi ülekäigu raja ääres seisvat vanemat härrat, kes tundus olevat hädas. Kuller peatas kaubiku enne ülekäigurada, toimetas härra koti teisele poole teed ning aitas seejärel ka mehel teed ületada toetades teda küünarnukist.

Iga positiivne tagasiside toob eriti praegusel sombusel ajal kulleritele naeratuse näole ja teeb head meelt. Edasta DPD kulleri kohta tagasisidet, sest peale igat kiitust saab kuller tasustaud väikese kingitusega. Saada tagasiside aadressile [email protected].