7. September 2021 | Press release

DPD täiendab oma sõidukiparki 6 täiselektrilise kaubikuga

Kuller- ja logistikaettevõte DPD võttis selle aasta alguses esimese kullerettevõttena Eestis kasutusse täiselektrilised kaubikud. Nüüd täiendab ettevõte oma sõidukiparki veel kuue täiselektrilise sõidukiga, millest kaks hakkavad kaupu vedama Tartus ja üks Viljandis.

Aasta algusest on DPD kullerid saanud Tallinnas ja selle lähiümbruses saadetisi laiali vedada seitsme täiselektrilise Volkswagen e-Crafter kaubikuga. Nüüd lisandub ettevõtte ridadesse veel kuus sarnast sõidukit. Neist kahe kodubaasiks saab olema Tartu, üks hakkab tegutsema Viljandis ning kolm jäävad ringi liikuma Tallinna piirides. Sellega tõuseb DPD täiselektriliste kaubikute hulk 13-ni, millest üheksa on pealinnas. Uued sõidukid jõuavad kohalikkesse DPD depoodesse septembri kuu jooksul.

„Meil on väga hea meel, et saame selle projektiga edasi minna ja nüüd ka Tartu ja Viljandi inimestele pakkuda pakiveoteenust elektrikaubikutega,“ märkis DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss. „Seni on täiselektrilised sõidukid hästi hakkama saanud. Meie kullerid on sõidukitega väga rahul ning oleme saanud palju positiivset tagasisidet ka oma koostööpartneritelt ja klientidelt.“

Kullerid on öelnud, et elektrikaubikute puhul on neile kõige märgatavam erinevus tavakaubikuga sõidumugavus. Käike ei pea vahetama, sõit on sujuv ja seega on linnas liikumine märksa lihtsam. Samuti on elektrikaubikul hulgaliselt andureid, mis teevad manööverdamise ohutumaks ja kiiremaks,“ loetles Kirss.

Ta lisas, et kullerite aega tuntavalt kokku hoida on aidanud võimalus kasutada bussiradu. „Tallinnas ja selle lähiümbruses elektrikaubikutega liikudes säästame päevas kokku kõvasti minuteid, kuna kullerid ei jää kinni ummikutesse ja ei pea kuskil niisama kohapeal seisma.“

Paljud kullerid on tunnistanud, et elektrikaubikute puhul on nad pidanud siiski kulutama mitmeid lisaminuteid. Kuid seda eelkõige seepärast, et erilise disainiga elektrikaubikud tõmbavad inimeste tähelepanu ning paljud uurivad masinate kohta infot. „Tullakse küsima kogemuse ja läbisõidu kohta ning paljud on ka niisama jaganud oma heameelt, et just nende pakid on nii keskkonnasõbralikult kohale toimetatud,“ lausus DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss.

Elektriliste kaubikute soetamine on osa DPD grupi suurprojektist, millega ettevõte investeerib kokku 200 miljonit eurot, et aastaks 2025 välja vahetada oma autopargist 7000 sõidukit keskkonnasäästlikumate vastu. „Eestis oli plaanis 33 uut elektri- või gaasijõul liikuvat sõidukit, kuid vahepeal oleme oma ambitsioone suurendanud ning soovime jõuda aastaks 2025 ligi 100 täiselektrilise kaubiku kasutamiseni,“ märkis Kirss. DPD on Eestis esimene ning hetkel veel ainuke kullerfirma, kes kasutab elektrikaubikud  sellises mahus saadetiste transportimiseks. Arvestuslikult vähendab projekt DPD kaubikute poolt väljastatava süsinikdioksiidi hulka kuni 89%.

„Uuendame pidevalt enda autoparki, et ükski DPD kaubik ei oleks üle viie aasta vana. Nii minimaliseerime keskkonnamõju ja tõstame kullerteenuse kindlust,“ lausus Kirss. DPD Eesti autoparki kuulub hetkel ligi 250 sõidukit.