15. September 2021 | Press release

DPD laiendab võrgustikku: sügisega 50 uut ja 40 laiendatud pakiautomaati

DPD Eesti jätkab alates septembri teisest poolest oma pakiautomaatide võrgustiku laiendamisega. Eesti eri paigus paigaldatakse 50 uut pakiautomaati ning lisaks laiendatakse 40 juba olemasolevat pakiautomaati.

„Alles augustis saime valmis oma eelmisel aastal alanud 100 uue pakiautomaadi paigaldamise projektiga. Kuna aga nõudmine on suur, siis alustame nüüd septembris kohe uue tööga, mille raames paigaldame üle Eesti juurde veel 50 uut pakiautomaati ning lisaks laiendame ehk ehitame suuremaks 40 olemasolevat pakiautomaati,“ märkis DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss.

Möödunud aastal täienes DPD võrgustik 60 pakiautomaadiga ning selle aasta esimeses pooles tuli juurde veel 41. Sellel sügisel lisanduva 50 pakiautomaadiga tõuseb DPD pakiautomaatide arv Eestis juba 257 pakiautomaadini. Lisaks laiendatakse hulk olemasolevaid pakiautomaate, mille kliendid on eriti hästi vastu võtnud.

„Pakiautomaatide asukohtade valikul jätkame oma poliitikat, et olla klientidele võimalikult lähedal. Seega hakkavad need olema elamupiirkondades ning väiksemates asulates üle Eesti, kus varem pakiautomaati isegi pole olnud,“ selgitas Kirss. Uutest pakiautomaatidest üle poole saavad asukoha väljaspool suuremaid linnu.

Lisaks Eesti uutele pakiautomaatidele laiendatakse DPD võrgustikku ka Lätis ja Leedus. Sügisel paigaldatakse mõlemas riigis juurde 50 pakiautomaati.

DPD tegevjuht lisas, et viiruse mõjul kasvas möödunud aastal pakisaadetiste maht DPD-s ligi miljoni paki võrra. Oluliselt kasvas ka eraklientide soov saada pakk kulleriga otse koju. Selliste tellimuste hulk tõusis üle poole võrra. Vägagi edukaks on osutunud DPD kontaktivaba toimetus, millega kliendil on võimalik saabuv pakk suunata endale sobivasse kohta. Kasvõi näiteks kodu terrassile, aiakärusse või aias oleva lillepoti kõrvale.

Kuigi DPD Eesti pakid on juba aastaid süsinikuneutraalsed, siis jätkatakse ka sellele aastal jõuliselt keskkonnaalaste projektidega. Kui aasta alguses jõudis DPD autoparki seitse täiselektrilist kaubikut, siis sellel sügisel lisandub selliseid sõidukeid veel kuus. Kaks neist elektrilistest kaubikutest hakkab tegutsema Tartus ning üks Viljandis.