25. June 2020 | Press releases

We delen allemaal #HetzelfdeAdres!

Mechelen, 25 juni 2020

  • De covid-19 crisis heeft aan iedereen duidelijk gemaakt hoe essentieel pakketdiensten zijn. Chauffeurs bezorgen immers aan particulieren, ziekenhuizen, apothekers, bedrijven, … DPDgroup wil haar bijdrage aan verschillende groepen van de maatschappij in het licht zetten aan de hand van een communicatiecampagne.
  • In april en mei 2020, maanden waarin veel Europese landen in lock-down gingen, leverde DPDgroup bijna 300 miljoen pakketten in Europa. Dat is bijna 30% meer dan vorig jaar.
  • Voor het derde opeenvolgende jaar lanceert DPDgroup een 100% digitale pan-Europese campagne.

 

Pakketleveringen als een essentiële dienstverlening om de economie en de sociale levenslijn wereldwijd in stand te houden

E-commerce oversteeg tijdens de pandemie alle verwachtingen en blijft groeien. Het marktaandeel van e-commerce in de wereldhandel steeg door covid-19 in 2020 naar schatting tot 20% tegenover 14% in 2019[1].

DPDgroup noteerde voornamelijk een enorme toename van B2C-activiteit tijdens de lockdown. In april en mei 2020, maanden waarin veel Europese landen in lock-down gingen, leverde DPDgroup tot 300 miljoen pakketten in Europa. Dat is bijna 30% meer dan vorig jaar. In België en Luxemburg steeg het aantal B2B-paketten in de eerste maanden van 2020 met 14,8%, terwijl DPD Belux een stijging van maar liefst 80,4% in het aantal B2C-paketten noteerde.

Maar ook B2B-leveringen bleken van vitaal belang voor sectoren zoals de voeding en gezondheidszorg. DPDgroup ondersteunde zorgverleners en lokale bedrijven over de hele wereld tijdens de pandemie. Ook retailers enerzijds en gezinnen thuis anderzijds konden rekenen op de diensten van DPD.

DPDgroup en haar dochterondernemingen kregen hiervoor heel wat blijken van dank en waardering van klanten in alle uithoeken van de wereld. In deze context hebben bezorgdiensten zich vandaag de dag meer dan ooit als een essentiële  dienstverlening bewezen, die lokale gemeenschappen en de wereld draaiende houdt.

“Als logistiek- en leveringsexpert is onze rol van cruciaal belang gebleken om de economische en sociale levenslijn tussen bedrijven en consumenten in stand te houden en om te reageren op de drastische veranderingen die deze crisis met zich meebracht. We hebben een rol en verantwoordelijkheid opgenomen als onmisbare schakel in het succes van B2B- en B2C-bedrijven”, zegt Silvio Mestdagh, CEO van DPD Belux.

Mensen leveren voor mensen, omdat we allemaal #HetzelfdeAdres delen

 Als grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa gelooft DPDgroup er sterk in dat we allemaal buren zijn en allemaal met elkaar verbonden zijn. Daarom steunt DPDgroup goede doelen en projecten in lokale gemeenschappen in heel Europa. Bovenal blijft DPDgroup er voor haar klanten: mensen die voor andere mensen leveren. Want als er één ding is dat het virus ons heeft geleerd, waar je ook woont, waar je pakketten ook worden bezorgd, wij zijn één gemeenschap… we delen allemaal #HetzelfdeAdres.

Dit is het motto van de derde pan-Europese communicatiecampagne die in een recordtijd door DPDgroup is geproduceerd en in 19 landen[2] wordt uitgezonden. Gedurende 3 weken brengen we het verhaal over hoe door de covid-19-crisis, het werk van DPDgroup en haar bezorgers wereldwijd meer dan ooit wordt erkend als essentieel en gewaardeerd wordt door alle, particuliere en zakelijke, klanten. Je kunt de video hier ontdekken.

Net als vorig jaar wordt de communicatiecampagne voor elke business unit op maat gemaakt met een eigen merk, taal en lokaal mediaplan (op social media en lokale grote publieksplatformen). Op groepsniveau promoot DPDgroup de campagne op haar website (dpdgroup.com) en haar sociale mediakanalen (Twitter, LinkedIn en YouTube).

[1] Bron : eMarketer study 2020

[2] België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxembourg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, het VK en Zwitzerland.Over DPD

DPD in België is onderdeel van DPDgroup, het tweede grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. DPD’s toonaangevende Predict service zet de nieuwe standaard in de bezorging van pakketten. Klanten kunnen de levering van hun pakket nog last-minute wijzigen naar een andere datum, een andere plaats of het pakket laten leveren in een van de 800 Pickup parcelshops in Belux. 

Als onderdeel van DPDgroup heeft DPD in België toegang tot meer dan 46.000 lokale Pickup parcelshops in Europa, waarvan 1.600 in de Benelux. DPD levert naar meer dan 230 landen wereldwijd. Bij DPDgroup werken 77.000 mensen samen om per dag meer dan 5,3 miljoen pakketten te bezorgen. Het internationale netwerk is enorm belangrijk, maar heeft ook een aandeel in de emissie van uitlaatgassen. Om deze uitdaging aan te gaan heeft DPDgroup een ambitieus programma ontwikkeld, DrivingChangeTM, met als ambitie om elk pakket CO2-neutral af te leveren, zonder extra kost voor de klant.