12. May 2022 | News

Nieuwe CEO DPD België

Richard de Haas wordt nieuwe CEO DPD Belux

Mechelen, 26 april 2022 - Op 1 juni 2022 start Richard de Haas als CEO van DPD Belux. Hij volgt Silvio Mestdagh op, die sinds november 2015 aan het hoofd van het bedrijf stond en midden vorig jaar aankondigde eind dit jaar met pensioen te gaan.

Richard de Haas (42) brengt een brede logistieke en internationale ervaring met zich mee. Als Managing Director Sales van Fedex Benelux was hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van een succesvolle groeitransformatie en de integratie van de FedEx en TNT sales teams in de Benelux. Hij was de verbindende kracht tussen de sales teams in Nederland, België en Luxemburg en kent de markt in de drie landen goed. Daarvoor bekleedde de Haas verschillende commerciële directiefuncties bij CleanLease en TNT, waar hij met een innovatief dienstenaanbod en door het professionaliseren van de commerciële organisatie het marktleiderschap wist te verstevigen. Voor eerdere jobs woonde en werkte Richard de Haas al geruime tijd in België en ook nu zal hij zich samen met zijn gezin hier vestigen.

Bij DPD Belux gaat de Haas zich richten op (internationale) groei, innovatie en de transformatie die de huidige markt vraagt. Met de opening van de nieuwe internationale HUB in Vilvoorde zal DPD Belux zich verder positioneren als marktleider op het gebied van internationale e-commerce.

Richard de Haas over zijn aanstelling bij DPD Belux: “Ik kijk er naar uit om samen met het team het bedrijf verder te bouwen aan een toekomst van duurzame groei en ontwikkeling. De kansen in de Belgische en Luxemburgse markt zijn groot, in een steeds internationalere pakkettenmarkt. We vinden het belangrijk om een goede, verantwoordelijke werkgever te zijn, dus naast de Partner of Choice zal ook Employer of Choice een belangrijke focus zijn in onze strategie.”  

Silvio Mestdagh: “Met voldoening kijk ik terug op de afgelopen zes jaar vol verandering, innovatie, mooie klantensuccessen en een sterk teamwerk. Het is dan ook met vertrouwen dat ik de fakkel aan Richard doorgeef. De Covid crisis heeft de wereld erg op de proef gesteld en de e-commerce versneld laten groeien. Met onze sterke troeven in het B2C segment hebben we extra kansen gekregen en daarbij onze stempel in de markt kunnen drukken. De sterke expansie van de organisatie met nieuwe depots en onze nieuwe hub zijn de kroon op het werk voor de toekomst.”