Piekperiode 2019

Piekperiode 2019

Met het oog op de eindejaarsperiode brengen we jou graag op de hoogte over onze planning en acties om je pakketten ook tijdens de drukste periode van het jaar snel en veilig op hun bestemming af te leveren.

Een succesvolle eindejaarspiek

Extra medewerkers en chauffeurs

Voor de ophaling en levering van pakketten. Op basis van uw verwachte volumes zetten we in de depots extra medewerkers in om de drukte op te vangen. Onze depotmedewerkers gaan vroeger aan het werk om meer pakketten te kunnen verwerken.

Extra call agents

Tijdens de eindejaarsperiode staat een grote groep getrainde medewerkers klaar om je vragen te beantwoorden.

Extra vrachtwagens

Voor de drie populairste bestemmingen (UK, Duitsland en Frankrijk) voorzien we extra trucks.

Looptijden eindejaarsperiode

Een volledig overzicht van onze dienstregeling tijdens de eindejaarsperiode.

Je volumeverwachting en vakantieplanning

Heb je jouw verwachte volumes voor Black Friday (29/11) en Cyber Monday (2/12) al doorgegeven? Dit kan nog tot 22 november via dit formulier. Vergeet ook niet je eventuele sluitingsdagen door te geven voor de eindejaarsperiode. Dit kan via hetzelfde formulier tot 6 december 2019. Bedankt!

Gewijzigde dienstregeling op 24 en 31 december

Op 24 en 31 december gaan onze depots vroeger dicht. Op beide dagen zullen we bijgevolg maar tot 15 uur leveren. Ondanks deze kortere werkdag zullen we ons uiterste best doen om alle pakketten op de voorziene dag af te leveren. Lukt dit niet, dan gaat uw pakket de eerstvolgende werkdag mee met de chauffeur. U houdt er dus best rekening mee dat bepaalde pakketten voor 24 december mogelijk op 26 december worden afgeleverd; voor 31 december wordt dat 2 januari.