1. april 2019 | Persbericht

DPD verstevigt concurrentiepositie met opening distributiecentrum in Eindhoven

Hypermoderne ‘green sorter’ HUB Eindhoven internationale draaischrijf voor pakketten uit heel Europa

Regio Eindhoven is vanaf deze maand een hoogst innovatief distributiecentrum rijker. Hiermee verstevigt pakketdienst DPD haar internationale concurrentiepositie. DPD opent op 11 april het grootste internationale sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Europa, de HUB Eindhoven. De nieuwe locatie heeft een grondoppervlak van 88.000 m2en een sorteerinstallatie van ruim 2,1 kilometer, waarmee DPD klaar is voor de toekomst en groei van de markt. In fase twee zal het terrein met nog eens 36.000 m2 worden uitgebreid.

Het innovatieve karakter van DPD is in het hele ontwerp terug te vinden. De hypermoderne LS-4000 CB sorter, ook wel ‘green sorter’ genoemd, vormt het kloppende hart van het gebouw. Met een capaciteit van 50.000 pakketten per uur biedt het veel flexibiliteit om pieken op te vangen. Het sorteerproces is volledig geautomatiseerd, waardoor pakketjes soms maar een paar minuten in het gebouw zijn. De sorteermachine heeft bovendien een minimale CO2-footprint door het start-stop-systeem, zoals bij auto’s ook wordt toegepast, en levert daarmee 75 procent energiereductie op.

Innovatie en internationale groei

Het nieuwe distributiecentrum biedt door haar gecombineerde functie voor zowel Nederland als voor de rest van Europa veel mogelijkheden. Enerzijds als depot voor regionale uitlevering en anderzijds als internationale hub en overslaglocatie voor groot transport. Hiermee verbindt DPD niet alleen Rotterdam Mainport, Schiphol (Customs Clearance) en de logistieke hotspot Eindhoven aan elkaar, maar brengt het Europese bestemmingen binnen een straal van 800 kilometer dichterbij voor next day delivery voor ontvangers en verzenders. Bij een eventuele ‘no deal Brexit’ is HUB Eindhoven bovendien een cruciale draaischijf voor pakketvolumes van en naar het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen voor Nederland, maar ook omringende landen tot en met Polen. De gehele douaneprocedure zal digitaal worden afgehandeld voor circa 60.000 zendingen per dag.

Regio Eindhoven

Met het nieuwe distributiecentrum is de regio Eindhoven nog beter aangesloten op het internationale logistieke netwerk. De markt groeit en het aantal online aankopen stijgt. Dagen als Black Friday en Cyber Monday vragen om een internationale aanpak. Consumenten verwachten snelheid en flexibiliteit, zoals same-day-delivery, en dat maakt DPD vanuit Eindhoven mogelijk. Alle 500 medewerkers van de huidige locatie zullen meeverhuizen naar de nieuwe HUB Eindhoven. De nieuwe locatie op bedrijventerrein Westfields in Oirschot, gelegen ten Noordwesten van Eindhoven, biedt bovendien diverse opschalingsmogelijkheden en wordt in fase twee met nog eens 36.000 m2 uitgebreid.

“De nieuwe HUB Eindhoven biedt volop mogelijkheden om mee te groeien met vragen vanuit de markt. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van verzenders en ontvangers van pakketten en piekvolumes snel verwerken. Het distributiecentrum is veruit de grootste HUB in het DPD-netwerk en neemt een zeer belangrijke positie in voor het internationale netwerk van DPD in Europa. HUB Eindhoven past daarmee volledig in de ambitie van DPD om op innovatieve wijze duurzame groei te realiseren.”

Eric Dietz, CEO DPD Nederland

Opening 

De opening zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Minister Hugo de Jonge en wereldtop squashspelers Ali Farag en Nour El Sherbini openen op 11 april het nieuwe distributiecentrum. In de week van de opening vindt tevens een internationaal squashevenement plaats, de DPD Open, een initiatief van DPD georganiseerd door de PSA. Dit toernooi behoort, met een prijzenpot voor mannen en vrouwen van $200.000, tot de top 10 grootste squashevenementen ter wereld. De internationale wereldtop zal naar Eindhoven afreizen en het evenement wordt live uitgezonden via Eurosport Player en Squash TV voor alle landen buiten Europa.