1. november 2019 | Persbericht

DPD start pilot emissievrije pakketbezorging in Rotterdam

Elektrische levering vanuit nieuwe DPD City Store eerste stap naar 100% emissievrije pakketbezorging

Oirschot, 25 oktober 2019 – Pakketdienst DPD opent in Rotterdam de deuren van de eerste DPD City Store en Urban Depot. Door te kiezen voor een centrale leveringslocatie in het centrum van de stad en elektrisch vervoer, draagt DPD direct bij aan een duurzamere stadslogistiek. Met de pilot realiseert DPD in 2020 100% emissievrije pakketbezorging in Rotterdam. De DPD City Store biedt klanten daarnaast diverse services voor extra comfort, privacy en retourgemak.

Comfort en retourgemak

Vanaf deze maand worden pakketten van DPD voor ontvangers in Rotterdam bezorgd in het Urban Depot in het centrum van de stad. Ontvangers kunnen hun pakket ophalen in de naastgelegen DPD City Store of hun pakket vanuit het Urban Depot thuis laten bezorgen. In het laatste geval wordt gebruikgemaakt van speciaal ontwikkelde compacte, elektrische voertuigen om de stadslogistiek zoveel mogelijk te ontzien. De DPD City Store met een oppervlak van 100 M2, is gevestigd aan de Schilderstraat en biedt naast de mogelijkheid om pakketten op te halen en te brengen diverse extra services. Zo kunnen ontvangers gebruikmaken van een paskamer, zodat zij hun pakket direct kunnen retourneren als een item niet bevalt. Ook kunnen klanten verpakkingsmateriaal inleveren, retourlabels uitprinten en een kopje koffie of thee meenemen op weg naar huis.

Duurzame ambitie

Door een toenemende verstedelijking en de snelgroeiende e-commerce markt neemt de drukte in steden toe. DPD verwacht dat de pakketvolumes in 2025 verdubbeld zijn. Deze ontwikkeling vraagt om innovatieve oplossingen voor de distributielogistiek en in het bijzonder de ‘last mile’. De DPD City Store in Rotterdam zal worden ingezet om nieuwe ‘last mile’ concepten te testen en wensen en behoeften van ontvangers verder te onderzoeken.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland:

DPD ontwikkelt en test doorlopend nieuwe klantgerichte oplossingen om in te spelen op vragen vanuit de markt. Daarbij werken wij bovendien hard aan het verkleinen van onze CO2-footprint. De pilot in Rotterdam is zo’n innovatieve oplossing en draagt direct aan bij aan onze klimaatdoelstellingen. In 2020 zullen we in Rotterdam voor het eerst 0% emissie realiseren, de eerste stap naar emissievrije pakketbezorging in heel Nederland!”

Rotterdam

Voor deze pilot werkt DPD nauw samen met de gemeente Rotterdam en TNO. De doelstelling van de gemeente Rotterdam om de binnenstad te ontwikkelingen tot ‘Zero Emission Zone’ in 2025 sluit perfect aan bij de ambitie van DPD. Dit maakt hen de ideale samenwerkingspartner.

De DPD City Store is gevestigd aan de Schilderstraat 32a. Klanten kunnen zeven dagen per week terecht van 9.00 tot 21.00 uur.