30. augustus 2021 | Nieuws

Wees alert op nep berichten over pakketleveringen

De laatste tijd gaan er veel nep sms’jes en e-mails rond over pakketleveringen onder andere via Marktplaats. Er wordt gevraagd om de koeriersverzekeringskosten te betalen. In deze berichten wordt er gevraagd om via een link geld over te maken . Dit zijn echter berichten die criminelen versturen om je geld te stelen. Klik je op de link? Dan wordt er kwaadaardige software geïnstalleerd die een vals inlogscherm voor mobiel bankieren laat zien. Ook kan deze software zichzelf verspreiden via het adresboek van je telefoon.

Tips voor jouw veiligheid:

  • Controleer altijd de afzender van je e-mails en sms’jes.

  • DPD stuurt alleen berichten met @dpd.nl in de afzender.

  • Klik nooit op de links in nep berichten.

  • Twijfel je? Neem dan contact op met 085-0022222.