29. oktober 2021 | Nieuws

Wees voorbereid - Bestel op tijd!

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat er weer massaal online cadeaus besteld gaan worden. Sinds de lockdown bestellen consumenten structureel meer online (+19%[1]), de feestdagenpiek komt hier nog bovenop. De gehele e-commercesector heeft zich ingezet om aan de toegenomen vraag te voldoen. Ook tijdens de drukste periode van het jaar. Webwinkels verwachten tijdens de feestdagenperiode een omzetstijging van gemiddeld 70%[2] ten opzichte van de reguliere verkoop.

[1] Thuiswinkel Markt Monitor HY1 2021    [2] Uitvraag Thuiswinkel.org onder leden

Help de webshop en bezorger een handje
De sector is klaar voor de feestdagenpiek, maar vraagt de consument om de webshop en bezorger van zijn of haar pakket een handje te helpen. Met de campagne ‘Wees voorbereid – Bestel op tijd’ roepen webwinkels en vervoerders consumenten op om tijdig hun cadeaus te bestellen. 

Hoe kun je helpen? Jij kan een aantal dingen doen:

  • Bestel de cadeaus ruim voor de dag dat je ze nodig hebt. Wacht niet tot het laatste moment als dat niet hoeft,

  • Bestel doordeweeks in plaats van in het weekend, om de piekdagen bij webwinkels en bezorgers te vermijden,

  • Als je het graag thuisbezorgd wilt hebben, kies dan een moment waarop je zeker weet dat je thuis bent en houd Track & Trace goed in de gaten. Wijzig de bezorging als je plannen veranderen, laat het bij de buren afleveren of op een ‘afgesproken plek’. De bezorger hoeft dan niet dubbel te rijden,

  • Als je niet thuis bent, laat dan je pakketten afleveren op een servicepunt. De pakketbezorger komt dan niet voor een dichte deur te staan, je kunt het pakket ophalen wanneer je wilt en je voorkomt dat het voortijdig in handen komt van degene die je wilt verrassen,

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief van je favoriete webwinkel, zodat je weet welke aanbiedingen er zijn en wanneer,

  • Veel webwinkels geven ook kortingen in de periode voor de feestdagen. Ook zijn in de week voorafgaand aan Black Friday al veel producten met korting verkrijgbaar. Wachten tot die ene vrijdag is dus in veel gevallen niet nodig,

  • Probeer je aankopen te bundelen bij de webshop en koop je cadeautjes in één keer bij de webwinkel.

 

Download hier de visual van bovenstaande tips.