17. december 2021 | Persbericht

Overlijden van Boris Winkelmann, bestuursvoorzitter en CEO van GeoPost/DPDgroup

DPD Nederland is diep bedroefd om het overlijden van Boris Winkelmann te moeten mededelen. Boris Winkelmann, lid van de raad van bestuur van Le Groupe La Poste, en bestuursvoorzitter en CEO van GeoPost/DPDgroup, is op 15 december op 51 jarige leeftijd overleden.

Boris Winkelmann, een zeer gewaardeerd leider en collega, zowel binnen Le Groupe La Poste als bij alle partners waarmee we samenwerken, was sinds 2020 CEO van GeoPost/DPDgroup. Onder zijn leiding heeft DPDgroup, die dit jaar een omzet van bijna € 15 miljard zal genereren, zijn internationale expansie versneld, met name in Azië en het Midden-Oosten. Boris Winkelmann was daarnaast bepalend voor de acceleratie van onze groene strategie.

“Boris heeft een enorme indruk achtergelaten op iedereen die hij ontmoette. Met zijn positieve energie en enthousiasme en onuitputtelijke nieuwsgierigheid inspireerde hij ons allen. Boris was een echte vriend die we enorm zullen gaan missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, zijn dochters en zijn hele familie die we in deze moeilijke tijd zullen steunen.“

Boris Winkelmann is geboren in Hamburg in 1970. Hij ontwikkelde sterke banden met Frankrijk doordat hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht in Toulouse. Na zijn studie aan de Ecole Supérieure de Commerce in Bordeaux, rondde hij zijn opleiding af met een Masters degree Finance aan de Universidad Pontifica Cornillas in Madrid. Zijn persoonlijke en professionele achtergrond is zowel internationaal als multicultureel. Als zoon van een Spaanse moeder en een Duitse vader sprak hij vloeiend Frans, Spaans, Engels en Duits.

Vanaf 1994 deed hij ruime ervaring op in de markt voor pakket- en expresleveringen. Na zijn loopbaan in managementfuncties bij TNT Express te zijn begonnen, was hij vanaf 1999 betrokken bij GeoPost/DPDgroup om de acquisitie van DPD Duitsland te coördineren. Hij was toen al betrokken bij de internationale ontwikkeling van de DPDgroup.

Boris Winkelmann werkte de volgende tien jaar als medeoprichter en eigenaar van online verzendservice LetMeShip, marktinformatie- en onderzoek service CEP-Research, en ITA consulting, een adviesbureau voor fusies en overnames.

Boris Winkelmann trad in 2013 in dienst bij DPD Duitsland als COO en werd vervolgens CEO in 2014. In 2020 werd hij benoemd tot Executive Vice President van Le Groupe La Poste, lid van de raad van bestuur van Le Groupe La Poste en voorzitter en CEO van GeoPost/DPDgroup.

 

Over DPDgroup

DPD Nederland is onderdeel van DPDgroup, het grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. DPD’s toonaangevende Predict service zet de nieuwe standaard in de bezorging van pakketten. Klanten worden in detail geïnformeerd over het tijdvak van één uur waarin bezorging plaatsvindt.

Met 97.000 delivery experts en een netwerk van meer dan 58.000 Pickup parcel shops, levert DPD dagelijks 7,5 miljoen pakjes – 1,9 miljard pakjes per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. Bij DPD streven we ernaar om de norm te zijn in duurzame pakketbezorging en een leidende partij in het versnellen van e-commerce.

DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van de GeoPost, die in 2020 een omzet realiseerde van 11 miljard euro. GeoPost is onderdeel van Le Groupe La Poste.