9. mei 2022 | Nieuws

Yves Delmas is benoemd als Chief Executive Officer van GeoPost/DPDgroup en Executive Vice President van La Poste groupe

Philippe Wahl, voorzitter en CEO van La Poste groupe en bestuursvoorzitter van GeoPost, maakte op 5 mei bekend dat Yves Delmas benoemd is tot Chief Executive Officer van GeoPost/DPDgroup en tot Executive Vice President van La Poste groupe, dat lid is van het bestuur.

Yves Delmas werkt al 30 jaar binnen La Poste groupe, waar hij meerdere managementfuncties heeft bekleed binnen de pakket- en expresdochters van de onderneming, zoals bij Chronopost en Jet Worldwide. Ook was hij Managing Director, Vice President en vervolgens President van SEUR, een dochteronderneming van GeoPost in Spanje, dat onder zijn leiding tot koploper in de Spaanse expresmarkt is uitgegroeid. In mei 2016 werd hij Managing Director Europe van GeoPost/DPDgroup.

Yves Delmas werd vervolgens interim CEO van GeoPost/DPDgroup, na het tragische overlijden van Boris Winkelmann in december 2021.

Aan het roer van GeoPost/DPDgroup, met een omzet van bijna EUR 15 miljard waarbij er in 2021 2,1 miljard pakketten zijn bezorgd, wordt Yves Delmas verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de strategie "Together & Beyond 2025" waarmee GeoPost/DPDgroup als de internationale norm in duurzame bezorging wil worden beschouwd en een toonaangevende facilitator in e-commerce wil worden.

Bij deze gelegenheid zei Philippe Wahl: "Yves Delmas heeft een forse bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van GeoPost, dat is uitgegroeid tot het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. Onder zijn leiding zal GeoPost de versnelling en ontwikkeling in strategische sectoren consolideren, zonder de internationale expansie los te laten.”

Yves Delmas zei: "Dankzij ons DNA dat de kracht ontleent aan ons personeel, ons duurzame model en onze ondernemingsgeest, zijn wij er nu klaar voor om onze groei te vergroten en ons strategische plan versneld uit te rollen. Dit wordt onze leidraad waarmee wij de uitdagingen en kansen in onze markt willen aangaan."

Bio van Yves Delmas

Yves Delmas (59) is afgestudeerd aan het Instituut voor Politieke Studies (IEP Parijs) en aan de École Nationale Superieure des PTT (1988), haalde een master in publiekrecht aan de Université Paris-Nanterre en studeerde als historicus af aan La Sorbonne. Yves Delmas begon zijn loopbaan als Hoofd van het Kantoor "Europa - Azië", op de Afdeling Internationale Zaken van La Poste. In 1991 werd hij Director of Operations van Chronopost France. In 1993 volgde zijn benoeming tot Deputy Chief Executive Officer van TNT, waarin La Poste een minderheidsbelang bezat. In 1996 nam hij het roer over bij Worldwide France, een dochteronderneming van Chronopost France, en vervolgens in 1998 bij Chronopost España. Tussen 2002 en 2004 werkte hij als Vice President Marketing and Sales voor GeoPost SA. In 2004 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer van SEUR GeoPost en vervolgens tot Vice-President en President van de SEUR Group, leider in de Spaanse expresmarkt. In mei 2016 werd Yves Delmas benoemd tot COO Europe van GeoPost/DPDgroup.


Over GeoPost/DPDgroup

DPDgroup is een wereldwijd toonaangevend pakketbezorgingsnetwerk, dat de norm bepaalt voor duurzame bezorging en een toonaangevende aanjager voor e-commerce wil worden.

Het combineert innovatieve technologieën en lokale kennis om flexibele en gebruiksvriendelijke diensten te verlenen aan zowel vervoerders als consumenten.

Met 120.000 bezorgers in bijna 50 landen en een netwerk van 70.000 ophaalpunten, bezorgen wij wereldwijd elke dag zo’n 4 miljoen pakketten – 2,1 miljard per jaar – onder het merk DPD, Chronopost, SEUR, BRT of Jadlog.

DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van GeoPost. GeoPost noteerde een omzet van € 14,7 miljard in 2021. GeoPost is een houdstermaatschappij die eigendom is van La Poste group.