20. februari 2023 | Nieuws

Nieuw: de Drop-off box

DPD heeft in de afgelopen weken 200 Drop-off boxen geplaatst in Pickup parcelshops verspreid over het land. Deze Drop-off boxen betekenen extra gemak voor zowel de verzender als de parcelshophouder.

Wanneer je iets wilt versturen via een Pickup parcelshop, kan je je pakket voortaan in de Drop-off box plaatsen. Je hoeft dus niet meer te wachten tot de medewerker van de Pickup parcelshop klaar is met andere klanten. De Drop-off boxen zijn duidelijk herkenbaar aan het grijze uiterlijk met het DPD-logo aan de voorkant. De Drop-off box is 140cm x 50cm x 50cm, groot genoeg dus om flink wat pakketten te herbergen. Met de Drop-off box krijg je geen afgiftebewijs meer, maar binnen 24 uur is je pakket wel traceerbaar via Track & Trace.

Ook voor de eigenaar van de Pickup parcelshop biedt de Drop-off box voordelen. Zij kunnen de pakketten voortaan in- en uitscannen op het moment dat het hun het beste uitkomt. Zo helpen we dus om de piekmomenten in de winkel beter te managen.