Your delivery experts

E-newsletter februari 2017

2016 was voor DPD een jaar vol verandering, te beginnen bij een nieuw management. Dat stippelde een vernieuwd beleid uit en koestert de ambitie om de referentiespeler in de b2c en b2b expresmarkt te worden. De uitbreiding van Predict, met livetracking en inflight options, was een eerste mijlpaal op het vlak van klantvriendelijkheid. In 2017 bouwen we verder aan onze ambitie. Op de planning staat onder meer de ontwikkeling van een DPD-app. En we nemen ook onze internationale expresdiensten onder handen. Blijf ons zeker volgen, het wordt een boeiend jaar!

DPDgroup combineert innovatieve technologieën en lokale kennis om flexibele en gebruiksvriendelijke services aan te bieden, voor zowel verzender als ontvanger.

Deze strategie leverde DPDgroup onlangs een wereldprimeur op: de eerste ‘drone delivery’ via een vaste commerciële verbinding. Al in juni 2014 startte DPDgroup samen met Atechsys, een Zuid-Franse kmo, met de ontwikkeling van de drone. Voorlopig wordt deze ingezet voor de wekelijkse levering van pakketten in een industriezone in de Provence. De drone vertrekt vanuit een ophaalpunt en vliegt vervolgens met het pakket naar de beveiligde terminal op de industriezone 14 km verder.

Drones zijn de nieuwste oplossing voor de zogenaamde last-mile leveringen en vooral om moeilijk toegankelijke locaties te bereiken.  Bekijk hier het filmpje.

Hebt u zich ook al eens afgevraagd welke weg uw pakket aflegt voor u het ontvangt? Dat traject kunt u via de app ‘DPD VR Experience’ voortaan perfect volgen, in full experience! Klik hier om de video te bekijken of download de app in de Google Play Store voor Android of de App Store voor Apple.

Deze virtual reality movie onderstreept de leiderspositie van DPDgroup als innovator in de logistieke sector, een belangrijk onderdeel in het DNA van de groep. De toekomst zal ons en u nog dichter bij een snellere, meer flexibele en meer toegankelijke levering brengen. Uiteraard staat u hierin centraal!

DPD Nederland heeft drie nieuwe supertrucks in gebruik genomen. Supertrucks zijn langere en zwaardere vrachtautocombinaties die voorzien zijn van drie laadbakken in plaats van twee. Hierdoor heeft de oplegger een veel grotere inhoud (160 m3 versus 100 m3), terwijl het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. De supertrucks passen bijgevolg perfect in de ambitie van DPD om efficiënter en duurzamer te vervoeren.

Naar het voorbeeld van DPD Nederland hoopt ook DPD België binnenkort een vloot supertrucks in gebruik te kunnen nemen. CEO Silvio Mestdagh: “Niet alleen zorgen we op deze manier voor minder voertuigen op de weg, we streven er als bedrijf eveneens naar om tegen 2020 de CO2-uitstoot te verlagen met 10% per pakket en om de restuitstoot te compenseren.”

Op 23 maart vindt de uitreiking van de Safeshops Awards plaats. Een uniek concept waar niet door de vaak gecontesteerde ‘voting’ bepaald wordt wie met een award gaat lopen, wel door een combinatie van een kwalitatief als kwantitatief sterk research project.

Het onderzoek brengt enerzijds meer inzicht in de behoeften en de ervaringen van de online shopper. Anderzijds werkt men met doelgerichte vragen om de deelnemers te beoordelen, dit in tegenstelling tot de eerder klassieke ‘voting’ techniek.

DPD is sponsor van dit marktonderzoek en wil op deze manier de e-commerce sector een duwtje in de rug geven en kennis rond dit thema verspreiden. Wij zijn dus zeker aanwezig op de Gala Award Evening van Safeshops!

U komt toch ook? 

Beantwoord snel de vraag en maak kans op een gratis toegangsticket t.w.v. € 199!

 "Wat zijn de troeven van DPD Predict?"

Tip: www.dpd.be/predict.

Stuur uw antwoord naar [email protected] Alleen de eerste vijf goede antwoorden maken kans op een ticket! Wees er dus snel bij!

 

 

Met Predict zet DPD een nieuwe standaard in gebruiksvriendelijkheid door de eindontvanger meer inzicht te geven in de levering van zijn pakket. Deze unieke service wordt intussen goed onthaald. We delen graag de resultaten met u.

In 10% van de gevallen opteert de ontvanger ervoor om het pakje op een ander adres te laten leveren (bijvoorbeeld op kantoor in plaats van thuis), in 20% kiest hij een andere dag. 25% van de ontvangers beslist om het pakje af te leiden naar een DPD afhaalpunt in zijn buurt. De meerderheid (45%) geeft aan dat de koerier het pakje op een ‘safe place’ mag achterlaten (bijvoorbeeld onder de carport of bij de buren).

Ondertussen werken we op de achtergrond aan een DPD-app. In de app worden de huidige functionaliteiten van Predict opgenomen, alsook Track&Trace service en de mogelijkheid om een label aan te maken. De lancering is voorzien voor het derde kwartaal.

Op 27 en 28 maart nemen we deel aan de E-commerce Xpo in Luik. Na een aantal succesvolle edities in Kortrijk, zal de beurs nu voor de eerste keer plaatsvinden in Wallonië. De beurs staat in het thema van e-commerce en informeert u graag over allerhande webshop oplossingen en tools om uw online aanwezigheid en conversie te verbeteren.

Wilt u er ook bij zijn? Registreer u dan hier of contacteer uw accountmanager. We ontvangen u graag op onze stand!

www.ecommercexpo.be

Belgibeer is een webshop voor de Belgische bierliefhebber. Het concept is simpel en begint bij het kiezen van een abonnement op de website (1, 3, 6 of 12 maanden). Een aantal dagen later ontvangt u een box gevuld met acht soorten bier, onderzetters en een exclusief magazine gewijd aan de brouwerij en de bieren van de maand.

Om de producten van Belgibeer tijdens de kerstperiode extra in de kijker te zetten, sloegen DPD en Belgibeer de handen in elkaar. Een extra incentive voor de eindklant en een goede samenwerking tussen DPD en Belgibeer waren het resultaat. De banners op de website zetten de actie kracht bij.

Belgibeer is klant van DPD sinds 2016. Lees hieronder waarom zij vertrouwen op DPD.

“2016 was voor Belgibeer een belangrijk jaar, waarin we onder meer veranderden van transportpartner. Onze voornaamste doel is onze klanten tevreden te stellen met snelle, efficiënte en kwalitatieve leveringen. Daarom besloten we met de beste partij in zee te gaan. Dat werd DPD. Hun Predict-service biedt onze klanten veel flexibiliteit voor de ontvangst van hun pakket. In eerste instantie ontvangen ze een e-mail of sms met de voorziene leverdatum. Past die niet, dan kan de klant zelf een ander aflevermoment kiezen. Op de dag van de levering volgt een tweede bericht met het tijdvak waarin de chauffeur zal langskomen. Tot op één uur nauwkeurig. Dat is niet alleen handig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Doordat we dit jaar onze pijlen richten op het Verenigd Koninkrijk geeft het vertrouwen met de nummer 1 op de markt te kunnen werken, maar bovenal kunnen we rekenen op een service die van hetzelfde niveau is als onze service.”

www.belgibeer.be