16. december 2020 | Press releases

DPD netwerk houdt stand, dankzij forse verhoging van capaciteit

Investeringen in 2021 verdergezet: nog eens 4 nieuwe depots en 370 extra jobs

Mechelen, 16 december 2020 - Om gelijke tred te houden met de versnelde groei in e-commerce, investeerde DPD de afgelopen maanden fors in haar netwerk én in extra mensen. Recent werden vier nieuwe vestigingen in gebruik genomen in Lummen, Puurs, Sint-Niklaas en Asse-Zellik, samen goed voor bijna 75.000m2 extra oppervlakte en 500 nieuwe jobs. Vanuit de elf vestigingen in België en Luxemburg vertrekken nu elke dag zo’n 200.000 pakketten naar tevreden ontvangers. Intussen blikt DPD al vooruit en kondigt voor 2021 de opening van nog eens vier bijkomende depots aan. Hierdoor zouden opnieuw tot 400 extra jobs gecreëerd worden. 

E-commerce oversteeg dit jaar alle verwachtingen en blijft nog steeds groeien ten opzichte van vorig jaar. De coronacrisis heeft duidelijk de essentiële aard van pakketbezorging aangetoond. Het investeringsprogramma voor België dat DPD aankondigde in juli dit jaar, heeft zijn nut meer dan bewezen. Het netwerk dat in de afgelopen maanden van zeven naar elf vestigingen werd uitgebreid, bleek ook tijdens de traditioneel drukste weken van het jaar zeer adequaat te werken. Daarvoor zorgden de DPD-medewerkers, die in 2020 versterking kregen van 500 nieuwe collega’s: 200 operationele medewerkers in de vestigingen en 300 nieuwe chauffeurs.

In de laatste weken van november - met Black Friday, Cyber Monday en Sinterklaas tradioneel de drukste periode periode van het jaar - leverde DPD dagelijks gemiddeld 275.000 pakketten bij consumenten en bedrijven, met pieken tot boven de 400.000 pakketten per dag. Dit is 50% meer in vergelijking met de dezelfde periode vorig jaar. In de aanloop naar de piekdagen bleek dat nagenoeg alle pakketten netjes op tijd werden afgeleverd, met uitzondering van 5 tot 6% die met één dag vertraging werden bezorgd. Dit percentage liep kortstondig op tot maximaal 15% eind november, wat gezien de extreme omstandigheden een meer dan behoorlijke score is die ook op grote tevredenheid van de klanten kon rekenen.

Investeringsprogramma verder doorgetrokken in 2021

De pas geopende vestigingen in Lummen, Sint-Niklaas, Asse-Zellik en Puurs zijn pas in gebruik genomen, maar DPD denkt nu al een verdere investeringsgolf met een opnieuw een forse uitbreiding: in 2021 plant DPD de opening van vier bijkomende depots in ons land. Het personeelsbestand zal hierdoor aangroeien met 300 chauffeurs en een hondertal operationele medewerkers. De totale investeringen voor 2021 worden op 10 miljoen euro geraamd. Dit bedrag komt bovenop de 60 miljoen euro, die eerder al in juli werd aangekondigd.

De coronacrisis heeft onze investeringsplannen met drie jaar versneld. En daar blijft het niet bij. Ook in 2021 zal DPD haar groei met rasse schreden verder zetten, en dit brengt opnieuw forse investeringen met zich mee, zegt Silvio Mestdagh, CEO van DPD Belux.De uitbreiding van de afgelopen maanden bleek de juiste keuze. Hierdoor konden we op elk moment de beste klantbeleving blijven garanderen. De trends die zich de afgelopen maanden aftekenden, zullen zich in de toekomst voortzetten, met een verdere groei in e-commerce en een hieraan gekoppelde toename van de vraag naar B2C-leveringen. Vandaar dat we besloten hebben om ook volgend jaar zowel in infrastructuur als in mensen te investeren.”

Over DPD

DPD in België is onderdeel van DPDgroup, het grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. DPD’s toonaangevende Predict service zet de nieuwe standaard in de bezorging van pakketten. Klanten kunnen hun levering hierdoor van kortbij opvolgen of wijzigen. Als onderdeel van DPDgroup heeft DPD in België toegang tot meer dan 46.000 lokale Pickup punten wereldwijd, waarvan meer dan 1800 in de Benelux. DPD levert naar meer dan 230 landen. Bij DPDgroup werken 77.000 delivery experts samen om per dag meer dan 5,3 miljoen pakketten te bezorgen. DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van GeoPost met een omzet van €7,8 miljard in 2019. GeoPost is onderdeel van de Franse Groupe La Poste. Voor meer informatie: www.dpd.be.