30. augustus 2021 | DPD fresh

Belang van evenwichtige en gezonde voeding voor telewerkers: vers bereide maaltijden aan huis geleverd

DPD fresh, de bezorgdienst voor droge, verse en diepgevroren producten, gaat in zee met Seazon

Mechelen, 30 augustus 2021 - DPD fresh, de nieuwe express-leveringsdienst (binnen 24u) voor zowel droge voeding als verse en diepgevroren producten, sloot een overeenkomst met Seazon, leverancier van bereide gerechten. Deze nieuwe dienst past perfect in de logica van telewerken.  Door de coronamaatregelen zijn heel wat werknemers overgeschakeld op thuiswerk, en verwacht wordt dat ze dit in de toekomst gemiddeld 2 dagen per week zullen blijven doen. Tussen alle online vergaderingen door, blijft er vaak weinig tijd en zin over om boodschappen te doen en een gezonde maaltijd te bereiden. Nochtans is een regelmatige en gebalanceerde voeding, naast voldoende beweging, cruciaal om fit en gezond aan de slag te blijven.

“Ook deze samenwerking bouwt verder op ons motto ‘Optimal freshness door to door’”, verduidelijkt Koen Verlaenen, general manager van DPD fresh Belux.  “En dat vertaalt zich dit keer in de verse, bereide maaltijden die we voortaan graag willen leveren bij heel wat telewerkers, die noodgewongen thuis aan hun PC of laptop gekluisterd zitten. Na een hele dag online vergaderen ontbreekt het hen aan de tijd of goesting om nog uitgebreid te koken.”

“Een gezonde voeding is, net als voldoende bewegen, cruciaal om de werkweek gezond en fit door te komen”, weet ook Hilde Vandenkieboom, preventiedeskundige bij IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Wie gezond eet, heeft een beter humeur en meer energie, is minder vaak ziek en loopt minder kans op chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Kiezen voor gezonde voeding loont dus altijd.”

2,5 minuten om een gezonde lekkere maaltijd op tafel te zetten

Een evenwichtige lekkere maaltijd, bereid met verse ingrediënten kan op nauwelijks 2,5 minuut bereid worden. Daarvoor zorgt Seazon, dat in Frankrijk op korte tijd al meer dan 40.000 klanten wist te bekoren. “We willen mensen die weinig tijd hebben, helpen om beter en gezonder te eten, zonder dat ze erbij hoeven na te denken. Dankzij een flexibele en vrijblijvende abonnementsformule krijgen ze de bestelde gerechten voor de week in één keer thuis of op kantoor geleverd”, aldus Estelle Schuster van Seazon. Door een alternatief aan te bieden voor diepgevroren industrieel bereide maaltijden, maakt Seazon de weg vrij voor een praktisch, gezond en uitgebalanceerd dieet, dat klanten bovendien ook tijd bespaart.

Klanten kunnen op seazon.be kiezen voor vier tot veertien gerechten per week, vanaf 6,78 € per gerecht. Ze selecteren recepten op basis van vlees, vis, vegetarisch of 100% plantaardig. Elke week wordt het aanbod vernieuwd. Wie zijn voedselvoorkeuren op de site ingeeft, ontvangt automatisch aanbevelingen. De Seazon-chefs koken de gerechten met verse ingrediënten van het seizoen, zonder toevoegingen of bewaarmiddelen. De schaaltjes worden onder beschermende atmosfeer verpakt en kunnen 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaard worden.

Maximale versheid

DPD Fresh, dat in het najaar van 2020 werd opgestart en intussen werd uitgerold over het volledige land, staat in voor alle leveringen van Seazon in België. Het beschikt over alle nodige infrastructuur om de maaltijden onder perfecte omstandigheden bij de klant te leveren. Het depot is uitgerust met koel- en diepvriescellen die de klok rond worden gecontroleerd. Voor de ophaling en levering werkt DPD fresh met rolcontainers, isothermische boxen en koelwagens, waardoor het bewaren van de koudeketen, de hygiëne en de voedselveiligheid op elk moment gegarandeerd kunnen worden. Bestemmelingen van de DPD fresh-leveringen kunnen, net als ontvangers van gewone DPD-pakketten, gebruikmaken van de myDPD app die hun levering tot op één uur precies aankondigt. Met de app kunnen ze hun zending ook live volgen en tot 30 minuten vóór de levering het adres en/of de datum van de levering wijzigen.

5 tips van IDEWE voor thuiswerkers

  1. Zorg voor voldoende variatie tussen zitten en bewegen. Zit bijvoorbeeld niet langer dan 30 minuten aan een stuk en beweeg minstens 30 minuten per dag.

  2. Schrijf gezonde, hapklare tussendoortjes op je boodschappenlijstje. Denk aan kerstomaten, komkommer, wortelen, noten, natuuryoghurt of fruit. Twee stukken fruit per dag en een extra portie groenten als tussendoortje of bij de lunch past perfect bij een gezond eetpatroon.

  3. Maak van de gezonde keuze de makkelijke keuze: zet gezonde producten vooraan en bovenaan in de koelkast of een schaal met hapklaar fruit op een zichtbare en makkelijk bereikbare plaats. Hou altijd een fles met water (al dan niet met een smaakje) binnen handbereik.

  4. Eet regelmatig en op vaste tijdstippen. Zo verklein je de behoefte aan snacken tussendoor. Eet niet achter je computer, maar neem tijd voor een lunchpauze. Door te focussen op je maaltijd voorkom je dat je onbewust meer eet.

  5. Eet gevarieerd en wissel regelmatig af met groenten, vlees, vis en veggie. Als je op voorhand een weekmenu opstelt, wordt gezond eten nooit saai. Probeer eens iets nieuws. Gebruik de tijd die je normaal gezien pendelt van en naar je werk om op zoek te gaan naar lekkere, gezonde recepten.

 

Over Seazon

Seazon werd in 2018 gelanceerd in Frankrijk, met één ambitie: het leven van klanten vereenvoudigen door hen makkelijk toegang te geven tot gezond en duurzaam voedsel. Seazon biedt het eerste abonnement op gerechten die door chef-koks vers worden bereid en wekelijks aan huis worden geleverd. Seazon biedt verschillende formules aan vanaf 6,78 euro per gerecht, met ondermeer ook flexitarische, vegetarische en veganistische gerechten. De recepten worden bereid met seizoensgebonden ingrediënten, afkomstig van korte keten en volledig traceerbaar (biologische granen, scharreleieren, enz.). Seazon is de eerste restauranthouder die sinds 2021 de Eco-Score, de nieuwe milieu-indicator, op alle gerechten vermeldt. Sinds de oprichting heeft Seazon al meer dan een miljoen maaltijden geleverd in heel Frankrijk.

Over DPD fresh

DPD fresh in België is onderdeel van DPDgroup, het grootste internationale pakketbezorgings-netwerk in Europa. DPD fresh is een nieuwe express-transportdienst voor de levering van zowel droge voeding als verse en diepgevroren producten naar professionals en particulieren. Dankzij de combinatie van innovatieve technieken en lokale kennis, biedt DPD de best mogelijke dienstverlening aan zowel afzenders als ontvangers. Dankzij DPD’s toonaangevende Predict service kunnen klanten hun levering van kortbij opvolgen of wijzigen. DPD in België is onderdeel van DPDgroup, het grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Bij DPDgroup, die levert naar meer dan 230 landen, werken 97.000 'delivery experts' samen om elke dag meer dan 7,5 miljoen pakketten te bezorgen. DPDgroup is een onderdeel van GeoPost, dat in 2020 een omzet realiseerde van €11 miljard. GeoPost is onderdeel van de Franse Groupe La Poste. Voor meer informatie: www.dpd.be