30. maart 2022 | Persbericht

DPD Nederland opent nieuw distributiecentrum in Goes

Pakketdienst DPD Nederland opent een nieuw distributiecentrum aan de Livingstoneweg in Goes. Met het nieuwe distributiecentrum breidt DPD haar capaciteit in Nederland verder uit om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren. Bovendien wordt de bezorgtijd en CO2 uitstoot van de pakketlevering in Zeeland sterk verminderd. De nieuwe locatie beschikt over een totaal vloeroppervlak van 3500 m² en een sorteermachine van ruim 250 meter lang. Het nieuwe centrum levert ruim 50 extra werkplekken op.


DPD heeft in lijn met haar duurzaamheidsbeleid ervoor gekozen om het bestaande bedrijfspand in Goes volledig te renoveren in plaats van opnieuw te bouwen. Daarbij is het dak van het distributiecentrum helemaal voorzien van zonnepanelen.


Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Na de opening van depot Maastricht twee jaar geleden, openen we nu het depot in Goes. Door het openen van nieuwe depots breiden we onze capaciteit steeds verder uit om zo in te kunnen spelen op de vragen vanuit onze klanten, de markt en om de piekvolumes snel te kunnen verwerken. Daarnaast kijken we ook hoe we onze routes efficiënter kunnen plannen en hoe we onze CO2 uitstoot aanzienlijk kunnen terugdringen. Dit doen we onder andere door elektrische voertuigen in te zetten.”