11. mei 2022 | Nieuws

Makkelijk kiezen voor de groenste optie

DPD heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als pakketbezorger ondernemen we allerlei initiatieven om de bezorging van pakketten zo duurzaam mogelijk te maken. Sinds kort kunnen ontvangers in het ontvangersportaal zien welke bezorgoptie het duurzaamst is. Zo kunnen ze gemakkelijk kiezen welke groene optie het best bij hen past.

Als ontvanger krijg je een mail of sms over de levering van je pakket. Wanneer je doorklikt naar het ontvangersportaal myDPD, zie je verschillende bezorgopties. In dit overzicht is met groene blaadjes aangegeven wat de meest duurzame opties zijn.


Kies je dus bijvoorbeeld voor een neerzettoestemming of levering bij een Pickup parcelshop? Dan hoeft de chauffeur maar één bezorgpoging te ondernemen. En dat is beter voor het milieu. Ook bij de live tracking blijft dit groene logo zichtbaar. Dankzij deze aanduidingen kunnen ontvangers dus tot 30 minuten voor de levering nog een groene keuze maken. We hopen dat deze aanvulling leidt tot meer bewuste, groene keuzes!