18. mei 2022 | Nieuws

Eric Dietz, nieuwe Executive Vice President van GeoPost/DPDgroup

Per 1 juli 2022 wordt Eric Dietz Chief Operating Officer (COO) Europe en als zodanig Executive Vice President van GeoPost, rapporterend aan Yves Delmas.

 Eric Dietz is een ervaren leider die al meermaals slecht presterende bedrijven succesvol heeft omgevormd tot winstgevende en groeiende ondernemingen.

Eric trad aan bij GeoPost/DPDgroup in 2016 als CEO van DPD Nederland, waar hij de core business reorganiseerde, de focus op internationale expansie richtte en daarmee DPD Nederland omvormde tot het succesvolle winstgevende bedrijf wat het nu is. Sinds 2021 is Eric ook verantwoordelijk voor het DPD Benelux cluster.

Als COO Europe zal Eric Dietz verantwoordelijk worden voor het verder consolideren van onze posities in Europa, het versnellen van initiatieven in strategische marktsegmenten en het uitbreiden van ons cross-border service portfolio.

Yves Delmas: “Ik ben verheugd Eric te verwelkomen als executive member van de Group. Onder zijn leiderschap zal GeoPost/DPDgroup zijn kernactiviteiten in Europa verder uitbreiden en tegelijkertijd innoveren om dé referentiespeler te worden in duurzaam pakketvervoer en aanjager van de versnelde groei in de e-commercemarkt.”

Eric over zijn aanstelling: “Ik ben meer dan vereerd om in Yves’ positie te stappen en zal met alle energie een positieve bijdrage leveren aan onze strategie Together & Beyond, die twee jaar geleden is aangekondigd, ons decentrale model verder versterken en alle Business Units ondersteunen.”

Eric blijft CEO van DPD Nederland totdat een opvolger is benoemd.

We feliciteren Eric met deze promotie en wensen hem alle succes in zijn nieuwe rol.