15. december 2022 | Nieuws

Erik Uljee benoemd tot CEO van DPD Nederland

Op 1 januari 2023 start Erik Uljee als CEO van DPD Nederland. Hij volgt daarmee Eric Dietz op, die sinds 1 juli 2022 Executive Vice President is van GeoPost/DPDgroup.

Erik Uljee beschikt over 27 jaar internationale ervaring in de logistiek en E-commerce. Bij FedEx Express was hij als Vice President Ground Operations verantwoordelijk voor alle FedEx activiteiten in de Benelux en Scandinavië. Daarvoor werkte hij als Managing Director Benelux bij TNT, heeft hij wereldwijd Sales voor de top 500 klanten van TNT aangestuurd als Director Strategic Account Management en in Amerika gewerkt als Vice President Sales bij Ingenico, een provider in E-payments.

Erik brengt een brede ervaring met zich mee en heeft een bewezen staat van dienst in het duurzaam winstgevend maken van bedrijven in de logistiek en E-commerce industrie. Erik is een energieke people manager, die gelooft in het verbinden van teams om uitstekende resultaten te bereiken. DPD is zeer verheugd met de komst van Erik.

Eric Dietz, voormalig CEO DPD Nederland over zijn aanstelling: “Ik ben blij dat Erik Uljee aantreedt als nieuwe CEO van DPD Nederland om onze ‘Together and Beyond’ strategie verder uit te bouwen. Erik is een ervaren en ondernemende professional in de branche met een passie voor mensen. Ik ben ervan overtuigd dat Erik bij onze cultuur past en ons bedrijf verder zal uitbouwen, zowel in de thuismarkt als internationaal”.

 

Erik Uljee over zijn aanstelling als CEO bij DPD Nederland: “Ik kijk er naar uit onderdeel te worden van DPD Nederland en samen met mijn nieuwe collega’s bij te dragen aan verdere groei en een uitstekende service te bieden aan onze klanten zowel nationaal als internationaal. De verdere uitrol van onze Together and Beyond strategie is hierbij een belangrijke leidraad. Kortom: ik heb er zin in!”