22. september 2021 | Nieuws

Reviews vragen om verder te verbeteren

Wat zijn precies de wensen en ervaringen van onze klanten en ontvangers? Bij DPD zijn we altijd op zoek naar het antwoord op die vraag. Hoe beter ons inzicht is in de behoeften van onze klanten en de ontvangers, hoe beter wij onze dienstverlening namelijk kunnen aanpassen.

Eerder zijn we gestart om mensen die een pakket aan huis bezorgd krijgen te vragen of ze een review willen achterlaten. Op die uitvraag scoren we een 7,8! Sinds vorige maand vragen we ook ontvangers die hun pakket ophalen in een Pickup parcelshop om een review via Kiyoh. En we mogen trots zijn, want we scoren maar liefst een 8,8. Dit cijfer is gebaseerd op zo’n 1750 reviews. Je klanten zijn dus zeer tevreden over de service die zij in de Pickup parcelshop ontvangen!

Natuurlijk kan het gebeuren dat we een minder goede review krijgen. Dan gaan we kijken wat er precies aan de hand is. Ons retailteam neemt in zo’n situatie contact op met de Pickup parcelshop om de andere kant van het verhaal te horen. En om te kijken welke ondersteuning DPD kan bieden.

Daarnaast vragen we in heel de Benelux sinds 1 juni aan Pickup parcelshops hoe zij de dienstverlening van de chauffeurs ervaren. ‘Ranking the driver’ heet dit project. Ook bij deze navragen geldt dat ons retailteam contact opneemt met chauffeurs als er tegenvallende scores zijn.

Zo werken we in de hele keten naar een optimale service voor onze klanten én voor hun klanten!