31. maart 2022 | Persbericht

DPD boekt voor het 2de jaar op rij een recordjaar

DPDgroup meldt een record-jaarresultaat: een toename van de opbrengsten met 14,8%, wereldwijd meer dan 2 miljard bezorgde pakketten en voor het eerst in haar geschiedenis een exploitatiewinst van meer dan 1 miljard euro. Door de coronapandemie werd er meer online besteld en kreeg DPD meer pakketten dan ooit te voren te verwerken.

Wereldwijd bezorgde DPD in 2021 2,1 miljard pakketten, 8,4 miljoen pakketten per dag. Op Cybermaandag in november 2021 heeft DPD haar dagvolume record verbroken met de afhandeling van 12,2 miljoen pakketten in Europa, dat is 2% meer ten opzichte van het jaar 2020.

Covid-19
2021 is wederom een jaar geweest dat werd gekenmerkt door Covid-19, waardoor men door de coronamaatregelen, veelal genoodzaakt was hun aankopen online te doen. Dit zorgde voor een sterke groei van online shopping in het eerste kwartaal, met een toename van de aantallen pakketten die DPD afhandelde met 34%. Van het tweede tot het vierde kwartaal, waar in de meeste landen een eind kwam aan de lockdown, is de groei van de omzet teruggekeerd naar het niveau van vóór covid, en over het volledige jaar zijn de volumes toegenomen met 14% ten opzichte van het jaar 2020.
DPDgroup heeft, om in te kunnen spelen op de vragen vanuit klanten, de markt en de piekvolumes snel te kunnen verwerken, € 562 miljoen geïnvesteerd in de uitbreiding van de bezorgcapaciteit van de onderneming, onder meer voor de bouw van nieuwe hubs in de Benelux en Frankrijk en depots in Duitsland, VK en Frankrijk.


Duurzame bezorgdienst
Als ware pionier op het gebied van duurzaamheid heeft DPDgroup in 2020 aangekondigd zich te willen inzetten om tegen 2025 in de 225 Europese grote steden (meer dan 50.000 inwoners) emissievrij te bezorgen. Omdat de inzet van duurzame bezorgoplossingen sneller is gegaan dan verwacht, heeft DPDgroup in 2022 aangekondigd haar ambitie naar boven bij te stellen en het aantal Europese steden te verhogen naar 350 steden. Tegen 2025 zal DPD meer dan 15.000 alternatieve voertuigen, 6.700 laadpunten en 250 stadsdepots hebben ingezet.