25. februari 2022 | Persbericht

DPD Nederland verwelkomt twee nieuwe directieleden

DPD Nederland heeft een nieuwe CCO en CFO aangesteld. Martijn Kleij vervult per 14 maart de rol van CCO en Marc Toebes is sinds september 2021 werkzaam als CFO. Thiemo van Spellen, de vertrekkend CCO, wordt Group Global Accounts Managing Director binnen DPDgroup.

Martijn Kleij is een bekende in de logistieke branche, zowel in de Nederlandse markt als in de Benelux. Hij vervulde verschillende directiefuncties bij bedrijven als Seven Senders en DHL Parcel. Bij Seven Senders werd hij aangesteld als Chief Sales Officer en bij DHL Parcel als Vice President Marketing & Retail. Hij was daar onder andere verantwoordelijk voor Marketing, Product Management, Pricing, Customer Experience en Retail.Martijn begon zijn carrière in de uitzendbranche, waar hij gedurende tien jaar diverse managementfuncties bekleedde. Naast een opleiding aan de Hogere Hotelschool behaalde hij ook een MBA in Nederland.

Martijn Kleij over zijn aanstelling bij DPD Nederland: Ik kijk er enorm naar uit om bij DPD Nederland aan de slag te gaan. Wat mij enorm aansprak is het internationale aspect en de ambitie van DPD Nederland. Daarmee kunnen we klanten helpen om hun groeiambitie in de Europese markt te realiseren. Maar mijn focus zal ook liggen op het vergroten van onze bekendheid in de Nederlandse markt.

Sinds september 2021 is Marc Toebes aangesteld als CFO van DPD Nederland. Marc Toebes heeft 30 jaar ervaring in financiële managementrollen, onder meer in directiefuncties bij Nutricia en Philips. Bij deze bedrijven was Marc onder meer actief als CFO van babyvoeding en van personal care en was hij verantwoordelijk voor verschillende business transformatie programma’s. Naast zijn rol als CFO bij DPD Nederland is Marc parttime docent aan de postdoctorale controllers opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Marc Toebes over zijn aanstelling bij DPD Nederland: “Ik ben inmiddels een paar maanden werkzaam bij DPD: een dynamische onderneming met veel vrijheid binnen een internationale structuur en een breed groeipotentieel. Mijn focus ligt op het versterken van het Finance team, het structureel verbeteren en automatiseren van de financiële kernprocessen en het vergroten van het financiële inzicht. Het uiteindelijke doel is dat Finance op een positieve manier kan bijdragen aan de groei van DPD Nederland”.


Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Wij zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat door de komst van deze twee professionals het directieteam van DPD nu helemaal compleet is. Martijn Kleij is met zijn sterke track record een waardevolle opvolger van Thiemo van Spellen. We bedanken Thiemo voor de afgelopen vijf jaar waarin hij een fantastische groei heeft gerealiseerd voor DPD Nederland. In zijn nieuwe functie zal hij veel kunnen betekenen voor de verdere groei van onze internationale activiteiten. Ik wens Martijn, Marc en Thiemo veel succes toe en kijk uit naar een succesvolle samenwerking!