Labeltool DPD Shipper

Ik ben een nieuwe gebruiker van DPD Shipper, hoe kan ik starten?

DPD heeft een stappenplan voor je ontwikkeld. Volg dit stappenplan en je kunt starten met het maken van DPD-labels .

DPD Shipper Central DPD Shipper Local
Log in op https://shipper.dpd.nl met
de door DPD verstrekte inloggegevens;

Gebruik je DPD Shipper Local voor
de eerste keer, installeer de labeltool
dan eerst op een lokale computer en
login met je inloggegevens die je ontvangen
hebt van DPD. Log vervolgens met je
inloggegevens in op de voor je netwerk
specifieke link.
  1. Log in op je DPD Shipper account:
  2. Stel bij Instellingen je basis- en afdrukvoorkeuren in wanneer je DPD Shipper voor de eerste keer gebruikt; Maak hier ook extra gebruikers aan wanneer je met meerdere accounts wilt werken.
  3. Importeer je ontvangers via Ontvangers importeren in het menu Ontvangers bij een eerste gebruik van DPD Shipper;
  4. Ga naar Verzendorders en Collection Requests en kies voor Nieuwe verzendorder om je eerste verzendorder aan te maken of voer deze in bulk in via Verzendorders importeren;
  5. Druk de door jouw gewenste labels af in het scherm Verzendorders en Collection Requests of druk alle niet geprinte labels af via de Dagelijkse procedure; De data wordt direct verstuurd naar DPD.
  6. Heb je geen afspraak met DPD over een vaste afhaaldag, maak dan een afhaalorder aan via Afhaalorders.