Ik wil uit DPD Shipper mijn data versturen naar DPD (via Dagelijkse procedure en Protocollen) maar dat lukt niet , hoe kan dat?

Afhankelijk of je DPD Shipper Central of DPD Shipper Local hebt kunnen er verschillende oorzaken mogelijk zijn:

DPD Shipper Central (shipper.dpd.nl)DPD Shipper Local
Mogelijk zit er een fout in de configuratie. Neem in dit geval contact op met DPD zodat zij voor je kunnen nagaan wat er mis gaat.
  1. Controleer via Instellingen > Synchr met DPD of bij Synchronisatie-eindpunt de waarde Synchroniseren met API-eindpunt staat. zo ja:
  2. Controleer dan bij timingmodus gegevenssynchronisatie of de waarde op continu staat.
  3. Controleer ook bij Periodiciteit in minuten op welke waarde deze staat ingesteld. Advies is elke 15 minuten.
  4. Druk daarna op de knop met de tekst "Synchronisatie-instellingen testen".
Als de uitkomst is "API-synchronisatie is beschikbaar en klaar voor gebruik" dan is het goed.

Als de uitkomst is "Oops er is iets onverwachts gebeurd" kan dit nog aan twee zaken liggen:

• De huidige ingesteld configuratie is verouderd en moet vernieuwd worden. Zoek de versie op in Instellingen > Configuraties en kijk bij de waarde naast jouw bedrijfsnaam in een donkergekleurd vlak met een koppelteken erin. Geef dit door aan CustomerIT en zij zullen je indien nodig een nieuwe activeringscode sturen.
  • Er is een blokkade in je proxy of firewall op poort 443 voor https://shipperadmin.dpd.nl/. Deze dient dan worden vrijgegeven door jouw IT partij.